2014. szeptember 19., péntek

Történeti betekintés

Jeges Érintés

     Az életben nincsenek választások, lehetőségek és döntések. Minden úgy történik, ahogy történnie kellett - de nem valami felső hatalom határozza meg. Hanem mi magunk. Amit teszel, azt te tetted. De nem, mint lehetőség: csupán önmagad voltáért. S a legnagyobb átok, amit egy Isten az alattvalójára róhat: a tudat, hogy saját maga tette tönkre mindazt, amiért egy életen át küzdött.
     De mi van akkor, ha az a valaki, akit te önmagadnak mersz nevezni, az romlott? Ha nem tudsz tenni ellene, mert egyszerűen gonosznak születtél, s arra rendeltettél, hogy mások életét is megkeserítsd? Ha minden törvényszerűség fölött állsz, amely gátat és örömöt ad az emberi létnek?
     Két dolog van, amiért érdemes embernek lenned: a boldogság és a szomorúság. Boldognak kell lenned, hogy élni akarj - és szomorúnak kell lenned, hogy örülni tudj. De mi van akkor, ha neked csak az egyikből jut? Ha örök búra ítéltetsz? S mi van akkor, ha annak a bizonyosnak, kit nem mersz nevén nevezni, megesik rajtad a szíve, s fényt enged a te személyes sötétségedbe? Majd a fénnyel együtt tovább áll, téged otthagyva összetörten, vérezve?
     Amikor a világra jövünk, az is meg van írva, hogy mikor fogunk szenvedéssel teli életünk végére érni, és mikor adjuk át magunkat a halálnak.
***
     Laycie Rollson élete régen nem mondható átlagosnak. Vámpír barátjának köszönhetően karnyújtásnyira éli életét a természetfeletti világtól, ám egy napon szörnyű árat fizet ezért a közelségért. Sorsát egy tragédia pecsételi meg és olyan ember teszi tönkre az életét, akit mindennél jobban szeretett...
     Laycie végül felejteni indul New Yorkba, de a múlt árnyai mindenhol utolérik és szembesítik saját sorsával.


Szép napot mindenkinek!
Arika Blue

8 megjegyzés:

  1. Drága Arika!

    Nem szoktak felkérni ilyenre, és okát sem tudom, miért engem kértél, de megtisztelőnek érzem!
    Na lássuk is!
    Tetszik! Határozottan! Szépen fogalmazol, látszik, hogy van gyakorlatod és nem a levegőbe dobálod a szavakat, hanem tudod is mit csinálsz. Helyesírási hibákkal nem találkoztam, ami dicséretre méltó és irigylésre is. Nekem történetesen csapnivaló a helyesírásom. Izgalmasnak ígérkezik, de figyelj az ilyenekre oda.
    De nem, mint lehetőség: csupán önmagad voltál. - Ez így kicsit érthetetlen. Így kicsit szebben hat, hogy .....csupán önmagad voltáért, esetleg önmagadért.
    Apró hiba, de figyelj oda rá, mert elcsúfíthatja a történeted. Magam is tudom, sokszor nálam is előfordul és tényleg képes agyoncsapni a történetet. Érdekes a történet, de remélem nem egy egyszerű vámpíros blogot hozol ki belőle, az alap történettel.
    Bár a design-ről nem kértél, mindenképpen megjegyzem, hogy szép, de az oldalmodulokkal kezdened kellene valamit. Rendszerezd őket! Egy kis kép se ártana.

    További sok sikert a blogoláshoz!
    Amnestia Simon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Amnestia!

      Igazából több embernek is írtam, hogy véleményezzenek, ha van kedvük - így könnyebben le tudom szűrni a kritikákból, hogy mennyire tetszett/hol kell javítani a történet bevezetőjéen, illetve érdemes-e belekezdenem.
      Amikor olvastam a gondolataidat, nagyon megörültem, hogy ennyire megtetszett a történetem! A helyesírás valójában mindig az erősségem volt, aminek nagy hasznát veszem az írás terén is. Örülök, hogy ötletet adtál, hogyan tehetném színesebbé a megfogalmazást. Azonnal át is írom!
      Igazából ez kissé bonyolult.... Egy ideig nem lesz benne vámpíros szál, annyit elárulok, hogy az elején lesz néhány utalás, de semmi több. A későbbiekben lesznek részek, ahol előtérbe kerül a vámpírlét, de nem lesz egyszerű vámpíros történet.
      Nagyon szépen köszönöm a bíztatást, az elismerést és a jókívánságot! Remélem, figyelemmel kíséred a blogom és olvasóm leszel.

      Üdvözlettel:
      Arika Blue

      Törlés
  2. Nos Drága Arika,
    Először a kinézet szép és hívogató azt hiszem ezzel mindent ki is fejtettem ezzel kapcsolatban. A karaktereknél még csak a főszereplőnek van meg a jellemzése de reménykedem hogy hamarosan a többinek is írsz és raksz egy képet mert így csak egymás után soroltál neveket. Nekem a "látja az embereket körülvevő aurát és képes más emberek érzelmeit befolyásolni" olyan Evermore és Alkonyat összevonás. Vigyázz vele hogy ne hasonlítson az említett könyvekre és legyél egyedi. Maga a történet nem rossz bár annyira részletesen nem fejtetted ki. A betekintő szépen lett megfogalmazva és újdonságok is kerültek bele. Nekem tetszett! Én talán egy kicsivel hosszabb szöveget írtam volna hiszen mire beleélné magát az olvasót véget érnek a szavak. Apró tanácsok: Ne az olvasókért írj hanem magadnak. Hiszen ha örömmel csinálod és magadnak akarsz megfelelni lásd meg, lesznek olvasóid, de ez nem megy azonnal. Szóval ne add fel! A blognak lehet jövője ha időt és türelmet fordítasz rá. :)
    xx ölel, Helena Z.
    u.i.: mellesleg köszönöm a feliratkozást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Helena Z.!

      Örömmel veszem tudomásul, hogy eltaláltam a kinézetet, pedig hosszasan vaciláltam egy másik és eközött, de látom már, hogy jól döntöttem. A karakterek menüpont kiegészítése folyamatban van, talán estére már minden szereplőnek meglesz a jellemzése és a képe - már akihez találtam megfelelőt.
      Mindenképpen azon leszek/vagyok, hogy ne utánzatnak tűnjön az auralátás és az érzelmek befolyásolása, mert annak én sem örülnék, hát még akik esetleg olvassák a történetem........ Köszönöm a kedves szavakat! Tényleg jól estek. Abban igazad van, hogy magamért írjak - részben így is van -, de számomra sokkal ösztönzőbb, ha tudom, hogy vannak néhányan, akik már lélegzetvisszafojtva várják a folytatást! Időbe telik, míg többen is rábukkannak a blogomra, ez igaz, talán csak fel akartam gyorsítani a folyamatot. De köszönöm az észrevételedet, teljesen helytálló!
      Végezetül köszönöm a véleményt!
      Ui.: örülök, hogy szerinted lehet jövője a blogomnak!

      Üdvözlettel:
      Arika Blue

      Törlés
  3. Drága Arika,

    Hű, gyönyörű a fejléced, látszik rajta, hogy profi munka, gratulálok! :)
    Igazán magával ragadó a fogalmazásod, így valaki olyan számára, aki szereti az effajta vámpírokkal tarkított történeteket, biztosan első pillanattól fogva befutó vagy. Elég titokzatosra sikerült a bevezetőd, ami dicséretes, tartsd meg továbbra is ezt a jó szokást, hogy az olvasók azon gondolkodjanak, hogy vajon mi is van a sorok mögött... :) Sok kitartást szeretnék kívánni a történethez, valamint sikereket, úgyhogy hajrá, én szurkolok neked!

    Millió puszi,
    Bia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bia!

      El sem tudod képzelni, mennyire jó érzés fogott el, mikor olvastam a véleményedet. A fejléc egy összetett sablon része, nem igazán a saját kezem munkája, de aki készítette, biztos örülne a dicséretednek. Továbbá nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett a történetem, a fogalmazásmódom, illetve a vámpír vonal is. Elárulom, lehet csalódni fogsz, mert az első néhány fejezetben alig lesz szó a vámpírlétről.
      Igyekszem eleget tenni az elvárásoknak, próbálok annyira sejtelmes maradni, hogy közben közöljek is új információkat. Köszönöm a kritikát, a bíztatást, mindent!

      Üdvözöllek:
      Arika Blue

      Törlés
  4. Szia!
    Ahogy kérted benéztem, és el is olvastam a bevezetődet is. Érdekesnek ígérkezik a dolog, és látszik, hogy igényes a munkád. Odafigyelsz a helyesírásodra, a fogalmazásod szintén szép, nagyon jó olvasni. Összességében ígéretes a blogod, a kinézet is kellemes, és habár világos betűid vannak sötét háttéren, mégsem sütik ki a szemeim, aminek nagyon örültem.:) Én mondjuk azért ennyit nem árulnék el a szereplőkről egy menüpontban; olyan jó, amikor egy karakter a történeten belül bontakozik ki, és a sorok között tudjuk meg róluk, amit tudni kell!
    Köszönöm, hogy feliratkoztál hozzám, én viszont még nem fogok, de ne aggódj, nem azért, mert nem szimpatikus maga a blog, vagy éppen te (különösen tetszik, hogy ilyen lelkes vagy:)), egyszerűen még nem sokat láthattunk magából a történetből. Azért még visszanézek, és elolvasom az első fejezeted, ott majd elválik a dolog. :))
    Kérlek, maradjon meg a kezdeti lelkesedésed, és nehogy feladd a dolgot, akármilyen nehéznek is érzed! Mostanában annyi ember blogja jut erre a sorsa, te ne tartozz közéjük, mert minden esélyed megvan rá, hogy sikeres legyél itt. :)
    Ölel,
    Flo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Flora, vagyis Flo!

      Először is szeretnék köszönetet mondani azért, hogy eleget téve a kérésemnek, benéztél hozzám és írtál! Nem sokan lettek volna, akik ennyire önzetlenül cselekedtek volna. Külön köszönöm a kedvességed! Örülök annak is, hogy ígéretesnek találod mind a blogomat, mind a történetem - annak meg még inkább, hogy nem zavarnak a fehér betűk sötét háttéren.
      Igaz, hogy kissé terjedelmesebb szereplőleírásokat írtam, de még így sem lett teljes a különböző karakterek személyiségének leírása, hiszen ennél jóval összetettebb és bonyolultabb a dolog....... Természetesen megfelel az is, hogy egy-két fejezet után iratkozol fel - a lényeg igazából az, hogy akadjon valaki, aki érdemesnek tartja a Jeges Érintést, és már várja, hogy elolvashassa a folytatást. Ami pedig a lelkesedésem illeti, az nem múlik el olyan könnyen, tehát kérlek, ne aggódj:) Mindenesetre jól esik az aggodalmad. Nem adom fel!

      Üdvözlettel:
      Arika Blue

      Törlés