Rólam

      Az igazi nevemet nem árulom el, szerintem a név nem fontos, nem az határoz meg bennünket. Így lettem Arika...... Tizenegy éves korom óta írok, bár akkoriban még nagyon kezdő voltam. Jelenleg tartok azon a szinten, hogy megmosolygom, amit írok, illetve némi elégedettség tölt el, miután újraolvastam a leírt sorokat.
      Világ életemben összetett egyéniség voltam: visszafogott, kissé zárkózott, aki a maga kis lelkivilágában érzi jól magát; végtelenül nyugodt, de határozatlan - olykor pedig kifejezetten makacs tudtam lenni. Amit a fejembe vettem, azt előbb-utóbb véghez is vittem......
     Oda vagyok az irodalomért, a könyvekért és a technika vívmányaiért! A jövőben szeretnék elismert íróvá válni, ez a leghőbb vágyam.


.............................................................
     Végezetül néhány idézetet hoztam, amivel teljes mértékben egyetértek:
      "Az író, ha valóban író, önmagából kiindulva és legtöbbször önmagáról ír, és ha a szavai jelentenek valamit, az csupán azért lehetséges, mert hű önmagához, a saját hangjához és ritmusához. A tartalom, a téma az írás mellékterméke, nem pedig a lényege."
     Aharon Appelfeld
     "Az írás felséges dolog, az ember többé nem önmaga, mégis egy saját maga alkotta univerzumban mozog."
     Gustave Flaubert
     "Kísérletet teszek arra, hogy rögzítsem, hogy mi jár a fejemben. Terápiának sem utolsó. Amíg írok, képes vagyok rendet rakni a bensőmben, és érzem, egyre inkább érzem, nagy szükség van, később pedig végképp nagy szükség lehet rá. Az írás erősebbé tesz. A megfejtett gondolat és a megválaszolt kérdés megerősít. Amíg gondolkodhatok, erősebbnek gondolhatom, elég erősnek érezhetem magam az élethez is, és a meghalás elviseléséhez is."
     Nagy Bandó András

Ennyi elég is lenne rólam......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése